De echte waarde van bitcoin en crypto-currency technologie: meer dan 190.000 keer bekeken

Begin 2014 begon het te rommelen rondom Bitcoin. De koers was als een raket omhoog geschoten, en steeds meer mensen vroegen zich af wat ze dan wel niet met Bitcoin zouden kunnen. De trigger om iets moois te maken voor al deze mensen, waar ze ook echt wat aan zouden hebben, werd op 10 maart 2014 gegeven door Patrick Loonstra:

Natuurlijk moest Rutger van Zuidam ook meedoen, hij had immers ondertussen al een Bitcoin-borrel met bitcoin-betalingen georganiseerd en was in oktober 2013 al te gast geweest in de podcast Schepen Aan De Horizon, waar Lykle de Vries hem uitgebreid had bevraagd over Bitcoin.

Vervolgens schoof Sebas van den Brink ook nog aan, en hadden we een team met verstand van zaken, ervaring, en talent voor het inzichtelijk maken en animeren van de werking van Bitcoin en de Blockchain.

Het duurde tot 14 oktober 2014 voor de uitlegvideo uiteindelijk klaar was, maar de moeite was bepaald niet voor niets.  De video werd zeer positief beoordeeld op oa. Reddit, en is sindsdien meer dan 190.00 keer bekeken, vertaald in diverse talen en talloze malen gekopieerd. Je vind de video in het Engels, Nederlands en Spaans op zijn eigen website: Bitcoinproperly.org